Vanaf het moment dat ik mijn eerste Joomla-website bouwde (in 2009), was ik verkocht. Niet alleen vanwege het prachtige CMS en de mogelijkheden, maar ook omdat ik ontdekte dat er een enorme Joomla-community bestaat waar kennisdelen de gewoonste zaak van de wereld is.

Na die eerste website volgden er meer. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Hoe meer websites ik bouwde, hoe beter ik erin werd. Bij elke site leerde ik wel weer iets nieuws. Voor de ene site moest een template verbouwd worden. Bij een andere richtte ik een evenementenagenda in. Voor weer een andere bouwde ik een digitaal kantoor.

Op dat moment was ik eigenlijk nog schrijver, journalist en schrijfcoach. Maar meer en meer bleek dat mijn ogen veel harder gingen glimmen van het werken met Joomla. Sinds ik in 2014 besloot dat ik wilde leven van het bouwen van websites, glimmen mijn ogen vaker dan ooit.

WebLab42

In januari 2018 ben ik samen met Hilda Abbing WebLab42 gestart. We bouwen heldere, toegankelijke websites, voor zzp'ers, freelancers, MKB en alle andere bedrijven en organisaties.

Van 'digitale folder' tot compleet virtueel kantoor en van webshop tot webmagazine: we maken het met plezier, en altijd met jou (of je bedrijf, organisatie of product) als uitgangspunt.

Gecertificeerd

Sinds 2017 mag ik me Certified Joomla Administrator noemen. Daarvoor moet je een pittig examen doen, waarvoor je niet kunt volstaan met alleen ervaring: je moet er stevig voor studeren zodat je (uit je hoofd!) kunt vertellen waar alles zit, welke instellingen je waar beheert en wat je allemaal kunt in het Joomla-beheer. Bij dat examen moet je minimaal 80% van de vragen goed hebben om het certificaat te bemachtigen.

En ik heb het! Je kunt er nu dus officieel van op aan dat ik goed de weg weet in Joomla en dat je mij gerust je site kunt laten bouwen :).

Joomla?

Joomla is een content management systeem waarmee je complete websites kunt bouwen, van klein tot groot en van blog tot complete online systemen. Het is flexibel, betrouwbaar en duurzaam. Joomla is open source, dat betekent dat het gratis beschikbaar is. Wereldwijd is er een grote community die met Joomla werkt, nieuwe features ontwikkelt, helpt met testen of vertalen, documentatie schrijft, ondersteuning biedt en technische verbeteringen doorvoert.

Bij alle sites die ik tot nu toe gebouwd heb, staat Joomla aan de basis en ik ben er trots op dat ik deel uitmaak van die community.

Joomla! Volunteers Portal

Groot netwerk

Intussen heb ik binnen de Joomla-community veel mensen leren kennen. Ik schrijf blogs, geef workshops en presentaties, zit in het organisatieteam van de Joomla-unconference Joostock, was van 2012 tot 2018 mede-coördinator van de Joomla Gebruikersgroep Utrecht en van 2015 tot 2018 lid van het Team Joomladagen Nederland.

Daarnaast werken we bij WebLab42 graag samen met andere Joomla-bouwers, maar ook met vormgevers, fotografen, contentbeheerders, ontwikkelaars en communicatiespecialisten.