Anja de Crom bouwt niet zomaar websites.

 

Meer weten? Klik hier.

Onderhoudsabonnement: jouw Joomla-site altijd veilig

Een veilige website waar je geen omkijken naar hebt? Je regelt het met een onderhoudsabonnement!

Elk systeem vraagt onderhoud, of dat nou het besturingssysteem van je computer of je telefoon is of dat van je website. Voor Joomla komen er dan ook regelmatig updates uit die het systeem beter en veiliger laten werken. Als je je website en extensies up to date houdt, loop je minder kans om gehackt te worden.

Onderhoud begint met regelmatig backups maken: dan heb je iets om op terug te vallen als er onverhoopt toch wat misgaat. Die backups moet je testen. Als er updates komen, van Joomla en/of van je extensies, maak je eerst een extra backup van de huidige situatie. Die test je, en pas dan installeer je de update. Als er iets misgaat, moet je de backup terugzetten.

Oftewel: het onderhoud van je website kost tijd, en je moet er wel echt zin in hebben om ook het technische deel van je websitebeheer op je te nemen.

Het goede nieuws is: je hoeft dat niet zelf te doen. Je kunt bij mij een onderhoudsabonnement afsluiten. Zo'n abonnement heb je vanaf € 19,95 per maand (exclusief BTW) voor een website met maximaal tien extensies (uitbreidingen). Met een onderhoudsabonnement heb je zelf geen omkijken naar het technisch beheer van je website, en je weet zeker dat je site en je extensies altijd up to date zijn.

Maar mijn website is toch niet interessant voor hackers?

Jawel hoor. Alle websites zijn in principe interessant. Hackers zijn gek op websites waar ze makkelijk binnen kunnen komen. Dat doen ze door een script op jouw site af te sturen. Zit er een lek in je site, dan kunnen ze vervolgens vanaf jouw website spam versturen, of er links op zetten (die je zelf vaak niet eens kunt zien, maar die je liever niet op je website wilt hebben). Of - en getsie, daar moet je toch helemaal niet aan denken - ze gijzelen je site, en je mag er zelf pas weer op na betaling. Op je eigen website! Een hack oplossen kost veel meer tijd (en dus geld) dan je website up to date houden.

Vraag informatie

Joomla! 3 Certified Administrator

© 2017 Anja de Crom, 06 - 11 05 71 71